اخبار فرهنگی

دیدار و تبریک  مرتضی عبادی سرکنسول جمهوری اسلامی ایران به آقای ماموستا ملا عبدالله سعید الویسی رئیس اتحادیه علمای اسلامی کردستان عراق

دیدار هیات وزیر آموزش عالی اقلیم کردستان و روسای دانشگاهای دولتی اقلیم با دکتر محمد فرهادی وزیر علوم وهیات همراه در تهران 

سه‌شنبه ۷اردیبهشت ۱۳۹۵

دکتر محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با دکتر یوسف گوران وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی اقلیم کردستان عراق گفت: استفاده از تجربیات و نحوه کار پارکهای علم و فناوری ایران می‌تواند نتایج خوبی برای بخش آموزش عالی اقلیم کردستان عراق به همراه داشته باشدفرهادی در این دیدار که در آن زمینه‌های همکاری و حمایت آموزش عالی ایران در جهت توسعه و پیشرفت آموزش عالی در اقلیم کردستان عراق مورد بررسی قرار گرفت، با اشاره به ظرفیت مناسب آموزش عالی، امور پژوهشی و تکنولوژیکی در ایران اظهار کرد: ما می‌توانیم در همه زمینه‌ها و شاخص‌های آموزش عالی به اقلیم کردستان عراق کمک کنیم و در زمینه‌های مختلف از جمله اعطای بورسیه، ایجاد کرسی زبان فارسی، اعزام استادان در علوم مختلف برای تدریس در دانشگاه‌های اقلیم کردستان عراق و همچنین انجام تحقیقات علمی و فناوری مشترک و تاسیس شعبه‌های دانشگاه‌های ایران در این اقلیم آماده همکاری هستیم.

وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه در زمینه تحقیقات و تولید محصولات، هم‌اکنون 38 پارک علم و فناوری در ایران فعالیت می‌کنند، گفت: مراکز رشد و شرکت‌های دانش‌بنیان در پارک‌های علم و فناوری فعالیت گسترده‌ای دارند و اصلی‌ترین کارشان ایده پروری، تولید محصول و حتی صادرات محصولات تولید شده به سایر کشورهاست که استفاده از تجربیات و نحوه کار این مراکز می‌تواند نتایج خوبی برای بخش آموزش عالی اقلیم کردستان عراق به همراه داشته باشددکتر. فرهادی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری کرد با تشکیل کمیته‌ای مشترک، همکاری‌های دوجانبه از همین امسال به صورت عملی پیگیری شود و انجام پذیرد.

دکتر یوسف گوران، وزیر آموزش عالی و پژوهش‌های علمی اقلیم کردستان عراق با اشاره به پیوندها و مشترکات تاریخی، فرهنگی و مذهبی دو کشور ایران و عراق گفت: بعد از تاسیس اقلیم کردستان با جمهوری اسلامی ایران همکاری‌های زیادی داشته‌ایم و در بحث مباحث علمی نیز بسیار علاقه‌مند هستیم از امکانات و تجربیات ارزنده دانشگاه‌های ایران در جهت ارتقای آموزش عالی اقلیم کردستان عراق استفاده کنیم. وی همچنین با اشاره به پیشرفت‌های علمی ایران در سالیان اخیر گفت: با توجه به تحریم‌های اعمال شده علیه ایران، همگان شاهد پیشرفت‌های شگرف علمی ایران در سال‌های اخیر بودیم و می‌توانیم با به کارگیری و استفاده از این تجربیات به خصوص در زمینه‌های مهندسی و تکنولوژیکی در جهت توسعه آموزش عالی در اقلیم کردستان عراق فعالیت کنیم.

همچنین در این دیدار دکتر حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل و رییس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم با اشاره به سفر اخیر خود به اقلیم کردستان عراق و ارائه گزارشی از این سفر، نحوه همکاری دانشگاه‌های ایران با اقلیم کردستان عراق را در شش محور عنوان کرد و گفت: در محور دانشجویی و اعزام استادان و دانشجویان عراقی به ایران مقرر شده که 25 درصد دانشجویان به صورت بورسیه در دانشگاه‌های ایران تحصیل کنند.

دکتر سالارآملی همچنین از انجام فرصت‌های مطالعاتی اعضای هیات علمی اقلیم کردستان عراق در مراکز آموزش عالی و پژوهشی ایران به عنوان دومین محور همکاری آکادمیک یاد کرد و گفت: جهت ایجاد کرسی زبان فارسی در اقلیم کردستان عراق، دو استاد زبان فارسی به مراکز آموزش عالی اربیل و سلیمانیه اعزام می‌شوند که مسؤولیت این کار به دانشگاه پیام نور واگذار شده است وی در ادامه از آمادگی دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، پیام نور و فنی وحرفه‌ای برای تاسیس شعبه در اقلیم کردستان عراق خبر داد و گفت: همچنین برای تاسیس دانشکده مهندسی در دانشگاه سلیمانیه که قرار است توسط دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شود، منتظر ارائه مکانی مناسب از طرف دانشگاه سلیمانیه هستیم تا کارهای لازم در این خصوص صورت گیرد  .  دکتر سالار آملی در پایان گفت: در زمینه همکاری در بخش علوم پزشکی نیز دانشگاه علوم پزشکی تهران آمادگی خود را برای جذب دانشجو از اقلیم کردستان عراق اعلام کرده است.

در این دیدار رؤسای دانشگاه‌های پیام نور، جامع علمی کاربردی، فنی‌وحرفه‌ای، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، کردستان، الزهرا س، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران، رییس سازمان امور دانشجویان، معاون آموزشی وزارت علوم، مشاور وزیر علوم و مدیر کل حوزه وزارتی و تعدادی از رؤسای دانشگاه‌های اقلیم کردستان عراق نیز حضور داشتند.

 

همکاری دانشگاه‌ صنعتی امیرکبیر با دانشگاه‌های اقلیم کردستان عراق

پنج‌شنبه 9 اردیبهشت 1395 - 11:22

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از همکاری این دانشگاه با دانشگاه‌های اقلیم کردستان عراق در پذیرش دانشجوی کارشناسی‌ارشد و دکتری خبر داد. دکتر سید احمد معتمدی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: «هیئتی از دانشگاه‌های صلاح‌الدین ایوبی شهر اربیل، سلیمانیه و پلی‌تکنیک سلیمانیه اقلیم کردستان عراق به سرپرستی دکتر یوسف گوران وزیر آموزش عالی اقلیم از دانشگاه صنعتی امیرکبیر دیدار کردند او گفت: «ارتباط خوبی بین دانشگاه‌های ما با دانشگاه‌های عراق وجود دارد اما این ارتباط با دانشگاه‌های اقلیم کردستان کم است. در این دیدار مذاکرات و توافقات خوبی صورت گرفت و قرار شد تا تفاهم‌نامه‌ای نیز تهیه و به امضای دو طرف برسد معتمدی گفت: «تاکید مسئولان دانشگاه‌های اقلیم بر همکاری در زمینه پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بود و امیدواریم این همکاری‌ها توسعه پیدا کند و بتوانیم در زمینه‌های فناوری و تحقیقات نیز همکاری خوبی با دانشگا‌ه‌های کردستان عراق داشته باشیم رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: «همچنین توافق شد تا دانشگاه صنعتی امیرکبیر نسبت به راه‌اندازی چندین دپارتمان آموزشی و تامین نیروی متخصص این دانشگاه‌ها در گرایش‌های مهندسی اقدام کند

وزیر علوم اقلیم کردستان عراق از مرکز علمی کاربردی آتش‌نشانی تهران بازدید کرد

وزیر علوم اقلیم کردستان عراق به همراه روسای دانشگاههای صلاح الدین و پلی تکنیک سلیمانیه از مرکز علمی کاربردی آتش نشانی شهرداری تهران بازدید کرد.

آفتاب:   دکتر یوسف گوران وزیر علوم اقلیم کردستان عراق به همراه روسای دانشگاههای صلاح الدین و پلی تکنیک سلیمانیه از مرکز علمی کاربردی آتش نشانی شهرداری تهران بازدید کرد .

  به گزارش آفتاب به نقل از روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی،در این بازدید که با حضور رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی و  مدیر عامل آتش نشانی تهران با هدف ایجاد و گسترش روابط علمی مابین دانشگاه جامع علمی کاربردی و دانشگاههای اقلیم کردستان عراق صورت گرفت،یوسف گوران از تجهیزات و فرایند آموزش دانشجویان در محیط عملیاتی بازدید کرد و خواستار ایجاد مراکز مهارتی در اقلیم کردستان شد.

 در ادامه این بازدید دکتر محمد اخباری ضمن تشریح توانمندی های مراکز علمی کاربردی و اهمیت مهارت افزایی و شغلی محوری دروس این دانشگاه ، آمادگی دانشگاه جامع علمی کاربردی را جهت برگزاری دوره های مهارتی در اقلیم کردستان عراق اعلام کرد.

 وی با اشاره به تجربه و توانایی دانشگاه جامع علمی کاربردی در برگزاری دوره های کاربردی همچون جوش، تعمیر و نگهداری آسانسور،تعمیر و نگهداری هواپیما، تجهیزات پزشکی، نفت و گاز، تولید قارچ، تولید گیاهان دارویی، مهمانداری هواپیما، امور حج و زیارت، آشپزی ایرانی، فرش دستباف، تراش سنگهای قیمتی، امداد و سوانح و آتش نشانی خاطر نشان ساخت که  برگزاری این دوره ها می تواند  زمینه ساز اشتغالزایی در این اقلیم باشد.

 رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی همچنین افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی در زمینه برنامه ریزی درسی رشته های دانشگاهی مهارتی دارای تجربیات گسترده و ارزشمندی است که دانشگاه های اقلیم کردستان می توانند با ایجاد و گسترش این نوع از آموزش ها از تجربیات دانشگاه جامع علمی کاربردی بهره برداری نمایند.

 بزرگداشت سالروز 22 بهمن در مدرسه جمهوری اسلامی ایران در اربیل

به مناسبت سالروز و بوم الله 22 بهمن 95 ، مراسم بزرگداشت و جشن پیروزی انقلاب اسلامی در مدرسه جمهوری اسلامی ایران در اربیل برگزار شد. در این مراسم علاوه بر برگزاری مسابقات مختلف علمی ، فرهنگی ، ورزشی و مقاله نویسی ، مجموعه کادر آموزشی و اداری مدرسه با حضور اولیا و مربیان و دانش آموزان جشن با شکوهی در محل مدرسه برگزار کردند. در این مراسم آقای محسن باوفا معاون سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی در باره ویژگیهای انقلاب اسلامی و تحولات انقلاب اسلامی و نقش مدارس در پیروزی انقلاب سخنانی ایراد کرد و از مقامات اقلیم کردستان عراق بویژه نخست وزیر نیچروان بارزانی و دکتر پشتیوان صادق وزیر آموزش و پرورش اقلیم و مسئولین مربوطه که در تاسیس مدرسه نقش موثری داشتند ، تقدیر و تشکر کرد. ایشان با تشریح تلاش ها برای گسترش فرهنگ انقلابی در مدارس خارج کشور ، و اقداماتی که نمایندگی برای تاسیس مدرسه طی سالهای گذشته صورت گرفته ، به دانش آموزان و مربیان توصیه نمود که با موفقیت در امر آموزش و پیشرفت در افزایش اطلاعات علمی خود انقلاب اسلامی را با گسترش علم و دانش خود یاری نمایند.  در این مراسم آقای امیر حسینی و مربیان  مدرسه در باره مدرسه و تحولات انقلاب  و نقش دانش آموزان و مربیان در حفاظت از دست آوردهای انقلاب اسلامی سخنانی ایراد کرد. در پایان با پذیرایی و نشست جمعی اولیا و مربیان این مراسم به پایان رسید. 

نمایش تئاتر زخم هزار آواز در سالن میدیای اربیل 

بخش فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی  ایران دراربیل ، با هماهنگی و همکاری وزارت فرهنگ و جوانان  دولت اقلیم  کردستان نمایش تئاتر گروه آناهیتا را تحت عنوان  زخم هزار آواز از ساعت 7 الی  30 / 8 شب در تاریخ 28  الی 30 بهمن به  نمایش خواهد  گذاشت.  این اثر هنری تاکنون جوایزی  بسیاری را در ایران کسب کرده به نویسندگی و کارگردانی آقای علی اسماعیلی و اجرای  گروه آناهیتا از سقز ، درسالن میدیا به روی صحنه خواهد رفت .  

برپایی نمایشگاه و کارگاه آموزشی مشترک آثار کاریکاتور و نگارگری اساتید ایرانی در اقلیم کردستان عراق

با همکاری بخش فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران و وزارت روشنبیری اقلیم کردستان عراق ، آثار  کاریکاتور و نگارگری برخی اساتید ایرانی در سالن آمفی تئاتر وزارت روشنبیری برپا خواهد شد. این آثار در روزهای 16 الی 19 نوامبر 2015 صحبها از ساعت 9 الی 12 و بعد ازظهرها از ساعت 2 الی 5 بعداز ظهر برای بازدید علاقمندان به نمایش گذاشته می شود. 

حضور وابسته فرهنگی سرکنسولگری در مراسم افتتاحیه سومین جشنواره بین المللی فیلم دهوک 

بنا به دعوت مسئولین فرهنگی استان دهوک از سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در اربیل ، آقای محمد شیرزاد وابسته فرهنگی سرکنسولگری به منظور شرکت در مراسم افتتاحیه ی سومین جشنواره بین المللی فیلم دهوک که از 9 سپتامبر (18 شهریور ) لغایت 16 سپتامبر( 25 شهریور ) در دانشگاه شهر دهوک برگزار شد ، حضور یافت . در این مراسم آقای نیچروان بارزانی نخست وزیر اقلیم با حضور حدود یکصد تن از مقامات استان ، دیپلماتهای کشورهای فلسطین ، کره و فیلیپین و اصحاب رسانه های دیداری و شنیداری سخنرانی کرد. در حاشیه این مراسم وابسته کشورمان در گفتگو با نخست وزیر زمینه های همکاری متنوع فرهنگی و هنری جمهوری اسلامی ایران  و اقلیم همچون سینما، تئاتر، موسیقی، نمایشگاه های فرهنگی و آموزش زبان فارسی  تشریح و بر ضرورت ایجاد مرکز فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اقلیم کردستان تاکید کرد. اقای نیچروان ضمن استقبال از برنامه ها، به وزرای مربوطه در خصوص مساعدت وهمکاری فیمابین دستورات لازم را دادند. در ضیافت شام جشنواره نیز فرصت تبادل نظر و همکاری فرهنگی با مقامات فرهنگی استان دهوک بویژه آقای فرهاد امین اتروشی استاندار و مدیرکل روابط فرهنگی استان فراهم و طرفین در باره زمینه های مشترک و مورد علاقه فیمابین گفتگو کردند . 

روابط فرهنگی و رسانه ای در ملاقات با وزیر فرهنگ و جوانان اقلیم بحث و گفتگو شد.

آقای مسعود میرزایی مشاوز مطبوعاتی و رسانه ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان تاریخ 10 شهریور دیداری دو روزه از اربیل بعمل آورد. در جریان دیدار آقای مسعود میرزایی مشاور مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اقلیم کردستان عراق ، ایشان با آقایان خالد دوسکی وزیر فرهنگ و جوانان و فلاح مصطفی مسئول روابط خارجی اقلیم کردستان عراق ، و مدیران رسانه رووداو جداگانه ملاقات کرد. در این ملاقات ها موضوع توسعه همکاریهای فرهنگی و رسانه ای و تبادل تجربیات بحث و تبادل نظر شد.

رهبر جماعت اسلامی عراق: انقلاب اسلامی ایران، روح تازه‌ای به مبارزات مردم کردستان عراق بخشید
شیخ علی باپیر، رهبر جماعت اسلامی اقلیم کردستان عراق در دیدار با معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران، روح تازه‌ایی به مبارزات مردم کردستان عراق بخشید . به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شیخ علی باپیر، رهبر جماعت اسلامی اقلیم کردستان عراق 13 مردادماه با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی این سازمان دیدار و گفتگو کرد.
وی دراین دیدار با اشاره به نقش سازنده و تأثیرگذار جمهوری اسلامی ایران در منطقه به خصوص در عراق، گفت: مردم کردستان عراق حمایت‌های ایران را  در شرایط بسیار دشوار و مهمی که به دلیل سیاست‌ها وعملکرد وحشیانه رژیم دیکتاتوری صدام در نابودی و آوارگی آنان به کار بسته بود و پناهگاهی جز ایران نداشتند را فراموش نخواهند کرد.
شیخ علی باپیر همچنین با اشاره به چالش‌های موجود در جهان اسلام، بازگشت به اسلام اصیل و کتاب و سنت را تنها چاره و راهکار خروج از مشکلات جاری در جهان اسلام برشمرد و ضمن تجلیل از  نقش امام خمینی (ره ) در وحدت شیعه و سنی، بیان کرد: انقلاب اسلامی، روح تازه‌ایی به مبارزات مردم کرد در کردستان عراق بخشید و از همان زمان روابط جمهوری اسلامی ایران و مسلمانان اهل سنت کردستان عراق روابطی دوستانه و بر اساس منافع مشترک بوده است.
 رهبر جماعت اسلامی اقلیم کردستان عراق در پایان تأکید کرد: به اعتقاد ما جمهوری اسلامی ایران خواهان استقرار امنیت در کردستان عراق و همه همت ایران جلوگیری از تشدید بحران‌های سیاسی و امنیتی در منطقه است؛ چراکه هر بحرانی و هر تنشی می‌تواند برای کشورهای همسایه و جهان اسلام نیز خطرناک باشد.
سلیمانی، ضمن یادآوری پیوستگی‌های قومی، تاریخی و فرهنگی کردهای عراقی و ایرانی، قوم کرد را قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین قوم ایرانی دانست و بر ضرورت گسترش روابط فرهنگی با اقلیم کردستان عراق تأکید کرد.
معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این دیدار که جمعی از اعضای شورای عالی جماعت اسلامی عراق نیز حضور داشتند، همچنین با اشاره به نقش مبارزان کرد در دوران رژیم دیکتاتوری صدام در عراق و نقش و همرزمی و همسویی آنان با مردم ایران در دفاع مقدس، گفت: کشور عراق و اقلیم کردستان از اهمیت ویژه‌ای در روابط جمهوری اسلامی ایران با همسایگان برخوردار هستند و جماعت اسلامی به دلیل پایبندی به آموزه‌های دینی و نقش فعالی که در عرصه‌های فرهنگی، سیاسی و اجتماعی عراق و منطقه کردستان دارد، می‌تواند در تقویت و گسترش این روابط و مناسبات بنیادین، سهم سازنده و فعالی به عهده گیرد.
بنا بر اعلام این خبر، در پایان این دیدار دو طرف در خصوص همکاری مشترک در حوزه چاپ و نشر و همچنین محصولات فرهنگی به ویژه در زمینه پدیده تکفیری و داعش تبادل نظر کردند.
همچنین پس از این دیدار نشستی علمی با موضوع بررسی آخرین تحولات عراق با حضور مدیران و کارشناسان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد و در آن شیخ علی باپیر، با بیان سخنان مبسوطی به تبیین ریشه‌ها و عوامل ظهور و بروز داعش در عراق پرداخت.